Ruoka ja hygienia

Järjestämme myös hygieniapassitestejä ja ruokakursseja toiveiden mukaisesti

Hygieniapassi

Elintarvikehygienia vaatimukset nykypäivänä ovat lisääntyneet. Jatkuva tietojen päivittäminen auttaa ylläpitämään sovittua hygieniatasoa tuotantotiloissa, keittiöissä ja kaupoissa niin, että kulttajien on turvallista ja terveyttään vaarantamatta syödä ostamaansa ruokaa. Tavoitteena on, että työntekijä tiedostaa mahdolliset riskitekijät tuotannon eri vaiheissa ja toimia vastuullisesti niin, että ruoka pysyy tuoreena ja puhtaana tarjolle saakka.

Hygieniapassilla osoitetaan oma osaaminen elintarvikehygieenisissä taidoissa, työtavoissa ja tiedoissa riskitekijöistä. Kaikkien helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kanssa työskentelevien tulisi omata ko. taidot ja tiedot. Osaaminen osoitetaan suorittamalla  elintarvikehygieniatesti. Hygieniapassi on voimassa toitaiseksi, tietojen päivittämistä säännöllisesti suositellaan.

Ruokakurssit

Ruokakurssit keskittyvät juhlavaan ateriakokonaisuuteen, jonka valmistamiseen ja syömiseen varataan aikaa 4-5 opetustuntia. Iltojen/päivien teemoina ovat japanilainen, kiinalainen, thaimaalainen ja intialainen keittiö, myös eurooppalaiset keittiöt.

Kysy lisätietoa sirkka@siriussilta.fi.