Akupunktiohoidot

Akupunktiohoitoon varataan aikaa 1 tunti. Hoidon hinta on 48,00 €.

Ohjeita ja tietoa akupunktiohoidossa käyvälle:

Paikalle on hyvä tulla ajoissa stressin välttämiseksi ja voit rauhoittua sekä rentoutua hoitoon. Saattaa olla eduksi olla syömättä tunnin ajan ennen hoitoa.

Hoidon jälkeen on perinteisesti suositeltu välttämään alkoholia, saunaa ja raskasta fyysistä liikuntaa, jotta hoidon tulos on paras mahdollinen. Myös muunlaisen hoidon vastaanottamisesta akupunktiohoidon perään kannattaa keskustella akupunktiohoitajan kanssa.

Hoito aktivoi luonnollisia parantavia voimia kehossa. Parhaassa tapauksessa oireet ja vaivat jäävät pois kuin huomaamatta. Joskus tämä prosessi saattaa saada aikaan väsyneisyyttä, oireiden pahenemista, vanhojen oireiden esilletuloa ja vaikutukset voivat tuntua sekä fyysisellä että tunne tasolla. Viisainta on antaa tämän prosessin edetä itsestään, mutta jos tunnet olosi epävarmaksi hoidon vaikutusten suhteen, ota yhteyttää akupunktiohoitajaasi. Keskustelu auttaa ymmärtämään hoidon vaikutuksia ja kehon tapaan reagoida hoidon aiheuttamiin muutoksiin.

Akupunktiohoidot ovat täysin luottamuksellisia

Aikojen peruutukset: Hoito tulisi peruuttaa viimeistään 24 tuntia ennen hoidon ajankohtaa. Unohdetusta tai viimetingassa perutusta hoidosta perimme täyden maksun.

Usein kysyttyä

Miten akupunktiohoito tehdään?

Ensimmäisellä hoitokerralla hoitaja kartoittaa asiakkaan terveydentilaa, sairaushistoriaa sekä elämäntilannetta.

Haastattelun jälkeen hoitaja kuuntelee asiakkaan pulssia, jonka perusteella valitaan hoidettavat pisteet. Valittuihin akupisteisiin asetetaan hellävaraisesti ohuet akupunktioneulat n. 20 min ajaksi. Yleensä 1–5 neulaa riittää hoitoon.

Sattuuko pistäminen?
Yleensä pistäminen ei satu, mutta joskus se voi nipistää ohimenevästi. Sen sijaan yleensä akupunktiohoito koetaan miellyttävänä ja rentouttavana. Akupunktio-neulat ovat todella ohuita, minkä takia neulojen asettamista tai poistamista ei oikein tehtynä tavallisesti tunne.

Erityisen herkille ihmisille tai lapsille perinteisten neulojen sijaan  voidaan käyttää silkkiakupunktiota, jossa akupunktioneulojen sijasta akupisteiden päälle teipataan pala luonnonväreillä värjättyä silkkiä

Onko hoito hygieenistä?
On. Käytämme steriilejä kertakäyttöneuloja.

Tarvitaanko hoitoon lääkärin lähete?
Ei tarvita.

Korvaako KELA hoitoja?
Ei valitettavasti.

Mitä akupunktiolla voi hoitaa?
Klassisella akupunktiolla voi hoitaa lähes mitä tahansa terveydellisiä ongelmia.

Olen raskaana, voinko tulla akupunktioon?
Klassinen akupunktio on turvallinen ja hyödyllinen hoitomuoto raskaana oleville. Klassinen akupunktio tukee odottavan äidin terveyttä, helpottaa raskausoireita ja edistää sikiön kehitystä.

Mitä akupunktiohoito maksaa?
Klassisen akupunktion hoito maksaa 48 €/kerta.

Kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Asiakkaan lähtötilanne, ongelman laatu ja tavoiteltava lopputulos vaikuttavat hoitokertojen määrän. Yleensä oireita voi lievittää jo ensimmäisellä tai muutamalla hoitokerralla, mutta syvemmän tason parantuminen vaatii enemmän aikaa.

Kroonisen, pitkään jatkuneen tai monimutkaisten terveysongelmien hoidossa tarvitaan säännöllistä hoitoa. Akupunktio opettaa aivojasi korjaaman ongelman itse. Tässä toistotiheys ja säännöllisyys on tärkeää, ihan niin kuin kaikessa muussakin kuntoutuksessa.

Kun elimistösi oma terveys paranee, hoitokertojen tiheyttä voidaan laskea. Kroonisten ongelmien hoidossa voit odottaa merkittäviä myönteisiä vaikutuksia 5-6 hoitokerran jälkeen.

Kuinka usein hoidossa täytyy käydä?
Hoidossa käydään keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa.

Voiko akupunktiohoidossa käydä esim. lääkekuurin aikana?
Kyllä.

Onko akupunktiolla sivuvaikutuksia?
Akupunktiolla ei yleensä ole sivuvaikutuksia, mutta joskus hoitoprosessi voi ensin aktivoida vanhoja oireita.

Voiko akupunktiosta olla terveydellistä haittaa?
Akupunktio on voimakas hoitomenetelmä, jonka asiantuntemattomasta käytöstä voi olla myös haittaa.

Tarvitseeko akupunktioon uskoa, jotta se tehoaisi?
Ei tarvitse. Akupunktio ei ole uskomushoito, ja se tehoaa yhtä lailla myös skeptikoille ja eläimille. Akupunktion tehosta löytyy myös runsaasti tieteellistä näyttöä.